Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

To θέμα του νερού έχει λυθεί για τους καλοκαιρινούς μήνες;;

Οι γιορτές και τα πανηγύρια σιγά σιγά τελειώνουν.Καλά όλα αυτά, αλλά δεν μπορεί να μη γίνει αναφορά στο απαράδεκτο για τον 21 αιώνα φαινόμενο που παρατηρήθηκε της έλλειψης νερού και των συχνών διακοπών πόσιμου νερού τις μέρες αυτές του Αυγούστου.
Σε προηγούμενη ανάρτηση υπήρχε και η ηλεκτρονική επιστολή κατοίκου των Αμπελίων, η οποία διαμαρτύρονταν για την αμφιλεγόμενη, όπως έλεγε, ποιότητα του νερού της λίμνης.
Εμείς βέβαια γράψαμε ότι το θέμα του νερού είχε λυθεί σε γενικές γραμμές.
Όπως έδειξαν όμως τα πράγματα αυτό δεν ισχύει το καλοκαίρι η όταν όλα τα νοικοκυρία είναι ανοικτά. Γιατί πολύ απλά το χειμώνα η Χούνη, Κάτω Άγιος Βλάσης και τα Καραμαναίικα έχουν καμιά 20ρια κατοίκους, στα ίδια κυμαίνονται τα χωριά της λίμνης ( Ψηλόβραχος, Αγαλιανός) , ο Άνω Άγιος Βλασης καμιά 50ρια, ενώ τριψήφιο αριθμό μονίμων κατοίκων κρατούν τα χωριά Πεντάκορφο, Κυπάρισσος, Αμπέλια, Ποταμούλα, Σαργιάδα.
Τον Αύγουστο οι αριθμοί αυτοί στα πάνω τα χωριά τουλάχιστον πενταπλασιάζονται.
Αντί όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ντόπιοι η επισκέπτες, που βρίσκονται στα χωριά μας, να έχουν τη παροχή του βασικού και αναγκαίου αγαθού, του πόσιμου νερού, είχαμε τα μεσημέρια συνεχώς διακοπές ύδρευσης που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσαν τις 3 ώρες.Καταγγελίες λένε ότι οι διακοπές αυτές έγιναν εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης από μεμονωμένους ιδιώτες.
Ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να γίνονται διακοπές νερού.
Άραγε δεν θα το σκεφτεί κάποιος περισσότερο να ξαναέρθει στα χωριά μας, όταν δεν θα έχει νερό 24 ώρες το 24ώρο;Πόσο μάλλον να χτίσει ένα σπίτι η μια επιχείρηση.

Προτείνουμε:
-Να υπάρχει εφεδρικό σύστημα ύδρευσης τους καλοκαιρινούς μήνες, που να συμπληρώνει το ήδη υπάρχον.Τόσες λίμνες υπάρχουν γύρω μας.Αρκεί να έχουν γίνει βέβαια οι απαραίτητοι έλεγχοι στη ποιότητα των υδάτων.
-Να υπάρχουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, όπου αποδεδειγμένα υπάρχει αλόγιστη κατάχρηση πόσιμου νερού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαραδεκτη η κατασταση με το νερο. Σε καποιους συνοικισμους ο κοσμος εμεινε μερες χωρις νερο και η κατασταση συνεχίζεται. Διστυχως ομως δεν βλεπω να ενδιαφερεται κανεις. Οι τοπικοι άρχοντες φετος τον Αυγουστο ηταν πολυ απασχολημενοι με τις πολιτιστικες εκδηλώσεις του δήμου, που ναι μεν ηταν πολυ καλυτερες σε σχεση με προηγουμενες χρονιες, αλλα οταν δεν εχεις νερο στο σπιτι σου το 2008 όλα αυτα μοιαζουν τραγικη ειρωνεια. ..

Ανώνυμος είπε...

Δίπλα απο τη λίμνη και χωρίς νερό.....

Ανώνυμος είπε...

"Οι τοπικοι άρχοντες φετος τον Αυγουστο ηταν πολυ απασχολημενοι με τις πολιτιστικες εκδηλώσεις του δήμου, που ναι μεν ηταν πολυ καλυτερες σε σχεση με προηγουμενες χρονιες, αλλα οταν δεν εχεις νερο στο σπιτι σου το 2008 όλα αυτα μοιαζουν τραγικη ειρωνεια. ..

23 Αύγουστος 2008 11:28 πμ"

Mhn ta parw sthn krana twra....

Poioi arxontes asxolhthikan me tis politistikes ekdhlwseis??Allh einai h doyleia toy nayt h ki allh toy kandhlanayth!

Sta Parakampylia yparxei politistiko kentro dhmoy...
Posoi asxolhthikane m ayto??
Oi alloi ti kanoyn??

Afhste hsyxo ton kakopatho politismo kai mhn ton xrhsimopoieite san kymatothraysth!!