Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Δ.Δ. Ποταμούλας

Απο χθές δυστυχώς βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Δ.Δ Ποταμούλας.Συγκεκριμένα η φωτιά κατέκαυσε δασικές εκτάσεις ( δέντρα μεγάλα, πουρνάρια, κουμαριές και στρέμματα με ελιές) στη περιοχή ακριβώς πάνω από το γήπεδο ποδοσφαίρου του Κεραυνού.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν πυροσβεστικά αεροπλάνα , καθώς και 4-5 πυροσβεστικά οχήματα.Τα στρέμματα που έχουν καεί είναι τουλάχιστον 300.Περιμένουμε και τα επίσημα στοιχεία.Αυτή την ώρα η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και έχουν απομείνει μικροεστίες.
Για άλλη μια φορά τίθεται το ζήτημα, γιατί ο δήμος μας να μη διαθέτει πυροσβεστικό σταθμό με κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.Τα παρακαμπύλια έχουν τεράστιες δασικές εκτάσεις,η πλειοψηφία των οποίων δεν διαθέτει οδική πρόσβαση.Η εν λόγω μάλιστα πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή.Θα είχαν καταστραφεί τόσα στρέμματα αν υπήρχε ένα κλιμάκιο πυροσβεστικό εκεί κοντά;
Στη συγκεκριμένη περίπτωση τεθήκαν σε κίνδυνο σπίτια και περιουσίες.Επιτακτική ανάγκη να δούν οι αρμόδιοι με περισσότερη υπευθυνότητα, το πως σε μια κατεξοχήν δασική περιοχή θα μπορεί να προβλεφθεί ο κίνδυνος πυρκαγιών αλλά και αυτές να αντιμετωπιστούν εγκαίρως.Κανείς δεν μπορεί να παίζει με αυτά τα πράγματα.
Για το ζήτημα της πυροπροστασίας θα επανέλθουμε εκ νέου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΘΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΑΥΤΟΥ? ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ?
ΠΟΙΑ ΚΑΝΑΝΤΕΡ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ??? ΠΑΛΙΑΚΑ ΓΚΡΟΥΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ... ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ ΚΩΦΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 500 ΚΙΛΑ ΝΕΡΟ. Μ ΑΥΤΑ ΡΑΝΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

kalws h kakws paidia sto nomo mas gia na er8ei kananter prepei na einai terastia h fwtia.Den mas exoun kai se megalh ypolhpsh.

Ανώνυμος είπε...

Τα "ΠΑΛΙΑΚΑ ΓΚΡΟΥΜΑΝ" παίρνουν 1 τόνο νερό και πυροσβεστικό αφρό που τετραπλασιάζει την αποτελεσματικότητα του νερού. Την μέρα εκείνη, στην ποταμούλα, πήραν συγχαρητήρια ακόμα και από τα canadair. Μέχρι τώρα, (Αυγ. 2008) έχουν σβήσει πάνω από 60 φωτιές. Σε αυτές βάλε και περίπου 8 φωτιές όπου κλήθηκαν και άλλα εναέρια μέσα.

Δες και την περίπτωση της Σπολάϊτας, http://pa-info.net/fusion/news.php?readmore=42 , ακόμα θυμήσου πέρυσι τα Φραγκουλέικα όπου μόνα τους τα GRUMMAN έσβησαν την φωτιά και τα Canadair ήρθαν κατόπιν και απλά κάνανε διαβροχή της καμένης έκτασης.

Τα αεροπλάνα αυτά είναι για την έγκαιρη επέμβαση στην φωτιά, έχουν χρόνο απογείωσης 10 λεπτά, αν και προβλέπεται 15 λεπτά. (Π.Υ Αγρινίου). Μέχρι να πάει το όχημα από την θέση του στο συμβάν , τα αεροπλάνα έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή.

Μια φωτιά στο ξεκίνημα της σβήνει με 1 κουβά νερό, αλλά μια ώρα μετά ίσως να σβήσει όταν δεν έχει να κάψει τίποτα άλλο.

Αυτό κάνουν τα Grumman.
Αυτό όμως έχει να κάνει με την έγκαιρη ειδοποίηση.

Στην ποταμούλα, έφτασαν πάλι πρώτα τα Grumman, αλλά η φωτιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη, τα μέτωπα ήταν πολλά και τουλάχιστον 1 χιλιομέτρου, η φωτιά είχε ανέβει το βουνό και ο καπνός εμπόδιζε την ασφαλή βολή όλων των εναέριων μέσων..

Αν δεν τα θέλετε τα Grumman να το πείτε, να γίνει θέμα να τα στείλουν αλλού, να δούνε και λίγο θάλασσα οι άνθρωποι.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία στο blog.