Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

To ζήτημα της ύδρευσης και της άρδευσης στο δήμο μας.

Η ύδρευση είναι ένα βασικό κεφάλαιο ζωτικής σημασίας για τον δήμο μας.Αυτονόητο είναι ότι επιβάλλεται όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και φυσικά όλα τα σπίτια να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.
Επίσης στα δημοτικά διαμερίσματα που υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και μιλάμε για Ποταμούλα, Αμπέλια, Σαργίαδα, Κυπάρισσο ζωτικής σημασίας είναι να υπάρχει αρκετό νερό ώστε να ανταποκρίνεται στις αγροτικές ανάγκες.
Μέχρι στιγμής τα ημιορεινά δημοτικά διαμερίσματα στηρίζουν το σύστημα ύδρευσής τους στα αποθέματα νερού που υπάρχουν στον ορεινό όγκο του Παναιτωλικού.Σε αυτά συγκαταλέγεται και η Κυπάρισσος.
Από κεί και πέρα, τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα παίρνουν νερό ύδρευσης και άρδευσης από τη λίμνη.Το νερό της λίμνης εξυπηρετεί Ποταμούλα, Σαργιάδα, Αμπέλια΄και όλους τους οικισμούς έως και τον οικισμό Σκαλτίνα.
Το ζήτημα ύδρευσης δείχνει να έχει λυθεί, ως ένα βέβαια σημείο.

Ηλεκτρονική επιστολή για το Δ.Δ Αμπελίων
Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που λάβαμε και το υπογράφει η κ.Ακριβή Κούκη, αναφέρεται στο γεγονός ότι το Δ.Δ. Αμπελίων πίνει νερό από τη λίμνη, χωρίς να υπάρχει ανάλυση νερού από το χημείο του κράτους, που να μας αποδυκνύει ότι το νερό της λίμνης είναι πόσιμο.
Επίσης διαμαρτύρεται διότι υπήρχαν στο Δ.Δ.Αμπελίων 5-6 δημοτικές βρύσες, οι οποίες έπαψαν να λειτουργούν το φετινό καλοκαίρι και ότι το νερό σε γενικές γραμμές δεν επαρκεί τους καλοκαιρινούς μήνες.Οι 5-6 βρύσες ήταν με νερό ύδρευσης, το οποίο ερχόταν από την περιοχή Χαλάσματα.Τώρα υπάρχει μόνο νερό άρδευσης και τώρα οι κάτοικοι αναγκάζονται να το χρησιμοποιούν ως νερό ύδρευσης.
Η υπόθεση αυτή είναι ένα ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά με ευαισθησία και να δοθούν λύσεις καθώς αφορά την υγεία πολλών ανθρώπων.

Εμείς σημειώνουμε σε αυτό το σημείο ότι το ζήτημα νερό από λίμνη είναι ένα θέμα που βγαίνει έξω από τα όρια του Δήμου Παρακαμπυλίων, καθώς νερό από τη λίμνη παίρνουν όλοι οι όμοροι δήμοι ( Δήμος Αγρινίου, Στράτου, Ινάχου) οπότε είναι θέμα που εφάπτεται κεντρική πολιτική βούληση περισσότερο.
Από κεί και πέρα το Blog είναι ανοικτό σε κάθε δημότη να εκφράσει τις ενυπόγραφες απόψεις του και στηρίζουμε το διάλογο, σε πάντα όμως δημιουργικά και πολιτισμένα πλαίσια

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ..Η ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΛΟΤΗΤΑ..ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΗΜΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΗΤΑΝ ΑΚΑΤΛΛΗΛΟ ΣΤΟΝ ΑΗ ΒΛΑΣΣΗ..ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Η ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΓΑΙ ΝΑΔΟΥΜΕ ΤΙ ΝΕΡΟ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΝΟΥΜΕ?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΙΠΡΟ,ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

Ανώνυμος είπε...

AMA ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΝΕΡΟ ΠΙΝΕΙ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ.