Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Για το χθεσινό πανηγύρι στον Αι Λιά

Το ξωκλήσι στη κορυφή του Αι Λιά γιορτάζει στις 20 Ιουλίου.Κόσμος από τον Άγιο Βλάση, Πεντάκορφο, Αμπέλια, Χούνη κυρίως και από άλλα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου ανεβαίνει τον δύσβατο αυτό δρόμο από τον οποίο φθάνουν οδικώς από τις κατασκηνώσεις της Χριστιανικής Ένωσης Αγρινίου έως το ξέφωτο που είναι κάτω από το δάσος της κορυφής του Αι Λιά.Απο κεί το εκκλησάκι του Αι Λιά για τους "καλά γυμνασμένους" είναι 40 λεπτά περίπου.
Βέβαια η δύσκολη ανηφόρα αποζημιώνει τους αναβάτες:Βλέπει κανείς σε πιάτο ότι είναι κάτω από το Παναιτωλικό όρος, όλη την περιοχή έως τις 3 τεχνητές λίμνες καθώς και τα βουνά του Βάλτου έως το Βλοχό.

Στη συνέχεια διοργανώθηκε ένα πολύ ωραίο γλέντι στο ξέφωτο που είναι κάτω από το δάσος της κορυφής του Αι Λιά.Το γλέντι έγινε χάρις στο μεράκι νέων παιδιών του χωριού, των οποίων ήταν δικιά τους πρωτοβουλία, που πονάνε το χωριό και αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν.Το γλέντι ήταν άρτια οργανωμένο, πλούσιο τόσο σε ψητά -ποτά -αναψυκτικά όσο και σε κέφι και χορό στους ρυθμούς της κιθάρας του Φρίντζου και του βιολιού του Σαμψώνα.

Στην εκκλησία ανέβηκαν γύρω στα 150 άτομα περίπου.Οι περισσότεροι εξ αυτών συμμετείχαν και στο γλέντι

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΤΙΡΙ ΤΙΡΙ ΔΗΛΑΔΗ.ΕΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥΝ ΕΚΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΣΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΩΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΑΤΣΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΩ ΧΕΙΛΟΥΣ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙΑ. ΤΖΙΑΜΑ ΕΚΑΨΑ Τ ΒΕΝΤΖΙΝΑ. ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΠΡΑΤΣΑ ΠΡΑΤΣΑ