Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Από τα Παρακαμπύλια η χάραξη του νέου δρόμου Αγρινίου-Καρπενησίου

Κοντά από περιοχές όπως αυτή (Προύλπος) θα περνά η νέα Εθνική Οδός Αγρινίου-Καρπενησίου

Από το Δήμο μας θα περνά η χάραξη του νέου δρόμου Αγρινίου -Καρπενησίου.Ο δρόμος βρίσκεται στη φάση των μελετών.Λέγεται ότι θα πηγαίνει κατά μήκος της ερμήτσας και ότι από το δήμο μας θα περνάει χαμηλά, κοντά από Αυλακές-Βαινάρι-Προύλπο και θα βγαίνει στη γέφυρα της Επισκοπής.Ο λόγος:Χαμηλότερο υψόμετρο,πιο ομαλό έδαφος, οπότε μπορεί πιο εύκολα να κατασκευαστεί ο δρόμος.Όπως και να έχει μιλάμε για μετά το 2013.

Πάντως όπως και να έχει υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι ο δρόμος θα φέρει τα πάνω κάτω σε κάποιες αντικειμενικές αξίες ακινήτων.Ήδη σε περιοχές κοντά στο Αγρίνιο, που φέρεται ότι θα περνά η νέα εθνική οδός Αγρινίου-Καρπενησίου, οι τιμές των αγροτεμαχίων εκτοξεύθηκαν στα ύψη.

Πιστεύουμε ότι ο νέος δρόμος θα κάνει καλό στα Παρακαμπύλια, καθώς θα αξιοποιήσει παραποτάμιες περιοχές του Αχελώου, φυσικού ορίου του Δήμου μας.Τα Ζαγοροχώρια αναπτύχθηκαν, χωρίς να περνάει Εθνική οδός μέσα από αυτά.

Απαραίτητη προυπόθεση όμως θέτουμε την κατασκευή νέου η τη βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, προκειμένου ο νέος δρόμος να συνδέεται επαρκώς με όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.Αλλιώς θα χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία σύνδεσης & ανάπτυξης των διαμερισμάτων των Παρακαμπυλίων.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala de sas xalase pou o dromos gia evrytania 8a ginei apo thn perioxh tou Baltou

Ανώνυμος είπε...

Καλός μοναχοφάης είσαι και σύ, δεν σου φτάναν τα λουτρά των Κρεμαστών

Ανώνυμος είπε...

Τί άλλες πληροφορίες υπάρχουν γι'αυτόν τον δρόμο?Ή πού μπορούμε να βρούμε πληροφορίες όπως χαρακτηριστική του δρόμου ( διατομή,λωρίδες ανά κατεύθυνση κλπ ), χάραξη του δρόμου,έστω και στο πρώιμο στάδιο . Και γενικά από ποιον ακούστηκε ότι θα είναοι αυτή η διαδρομή?

Ανώνυμος είπε...

"..Την εκπόνηση των μελετών του δρόμου Αγρίνιο - Καρπενήσι ανακοίνωσε από κοινού με τον νομάρχη Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Σκορδάς .."
"..Θ.Σώκος: "…μαζί ξεκινάμε τη διεκδίκηση αυτού του έργου, η χάραξη του οποίου έγινε πριν από 120 χρόνια από τον Χαρίλαο Τρικούπη. Υπάρχει μια προμελέτη του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (για το δρόμο Αγρινίου-Καρπενησίου), η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βασισμένο στο Δ Κ.Π.Σ
AΠό ευρυτανικά νέα φλεβάρης 2007.
Εδώ και ένα χρόνο τρέχει το ζήτημα..

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΡΑΛΙ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ.
ΦΑΝΤΑΣ ΤΟ ΛΕΜΠ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΛΟΥΤΟΥΜΠΕΣ ΑΠΑΝ ΣΤ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΙ ΣΒΑΡΝΙΣΟΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ..ΧΑΧΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠ ΤΗ ΡΚΟΡΑΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΩΝΑ ΒΑΛΤΟΥ. ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ Κ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΨΥΧΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ. ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΒΑΛΤΙΝΟΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕ.... ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΡΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΝΑΧΟΥ....