Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Από το River Party στον Αγαλιανό, που κανείς δεν πήρε είδηση(!)










Οι θαυμάσιες αυτές φωτογραφίες του Χρήστου Μακροζαχόπουλου δεν είναι τραβηγμένες ούτε από το river party της Καστοριάς, ούτε του Άρδα, ούτε από κάποιο κοσμικό μέρος. Είναι από τον Αγαλιανό, στις όχθες του ποταμού.
20 μέρες και πλέον οι κατασκηνωτές που βλέπετε έδωσαν ζωή στα μέρη μας. Και όλα αυτά γίνανε απλά, στόμα με στόμα, παρέα με παρέα. Ούτε με τυμπανοκρουσίες, ούτε με διαφημιστικά σπότ, ούτε με καλωσορίσματα και κατεβατούς λόγους, ούτε πολυέξοδοι περαστικοί κράχτες..
Και οι κατασκηνωτές αγάπησαν τα μέρη μας και πέρασαν εδώ τις διακοπές τους χωρίς να έχουν καμία σχέση με αυτά, αλλά προέρχονταν από κάθε γωνιά της Ελλάδος: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα κτλ.
Φιλικοί και πρόσχαροι με όσους περαστικούς τους εντόπισαν, απόλυτα οργανωμένοι, διατηρώντας πεντακάθαρο το χώρο, φτιάχνοντας καταπληκτική ατμόσφαιρα ανάβοντας δαυλούς και τοποθετόντας τους στα ρηχά (!) του ποταμού, έδωσαν μια άλλη πνοή στην αγνή ξεχασμένη φύση της περιοχής μας και κυριολεκτικά ΜΑΣ φόρεσαν τα γυαλιά.
Άλλωστε ελάχιστοι μάθαν για την παρουσία τους..
Η άποψη μας; Να μπούμε στη παρέα τους με τη γενική έννοια της λέξης!Δηλαδή: Απλά, λιτά και αθόρυβα όπως και αυτοί να κάνουμε τον Αγαλιανό, τη Λίμνη Κρεμαστών, τις εκβολές του Τρικεριώτη τόπο συνάντησης όλων των νέων!
Ναι να μπούμε στη παρέα τους! Γιατί κύριοι τολμάμε να πούμε το εξής: Οι ακτές του ποταμού ανήκουν σε αυτούς(!) Γιατί αυτοί το πόνεσαν και το ανέδειξαν. Ας τους βοηθήσουμε, ας αναδείξουμε το μέρος όλοι μαζί, τώρα που βρέθηκαν και κάποιοι να κοιτάξουν προς τη πλευρά τη δικιά μας, τη στιγμή που οι υπόλοιποι γραβατοφορεμένοι μας έχουν γυρίσει τις πλάτες..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι ειναι αυτα που λεσ; εισαι αγαλιανιωτησ και λεσ οτι ανηκει σαυτουσ αυτοι πονεσαν αυτο το τοπο οπωσ εμεισ; εεεε;; σε ρωτω;;; ηρθαν και χαλασαν την ομορφια του παρθενου τοπιου!!!Πεσ μου ταίριαζαν αυτεσ οι μουσικεσ και οι χωροι με το τοπιο;;;; τι το περασαμε, Μύκονο;;;;εεεε;;;;ΕΛΕΟΣ!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!
Υ.Γ. δεν χρειαζονται δαυλοι και party για να αξιοποίησεισ το τοπο.ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!