Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Θέμα αποζημιώσεων για τους πλημμυροπαθείς.

Παρέμβαση είχαμε από το βουλευτή Αιτ/νίας του ΠΑΣΟΚ κ.Θάνο Μωραίτη γύρω από το θέμα των πλημμυρών. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:
Στην Ποταμούλα του Δήμου Παρακαμπυλίων, την περιοχή η οποία υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα από την πρόσφατη κακοκαιρία αλλά κυρίως δίπλα στους πλημμυροπαθείς βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Θάνος Μωραΐτης. Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Παρακαμπυλίων κ. Λάμπρο Παπαθανασίου αλλά και κατοίκους της περιοχής ο κ. Μωραΐτης ενημερώθηκε αλλά κυρίως διαπίστωσε από κοντά τις μεγάλες καταστροφές που άφησε πίσω η κακοκαιρία. Όπως είναι γνωστό η κακοκαιρία προκάλεσε όχι μόνο υλικές αλλά και ανθρώπινες απώλειες.
Ο κ. Μωραΐτης σε δηλώσεις του εξέφρασε την οδύνη του για άδικο χαμό των δυο συμπατριωτών μας. Υποστήριξε ότι οι καταστροφές στις οικοσκευές, στις καλλιέργειες, στα θερμοκήπια, στην κτηνοτροφία είναι ανυπολόγιστες. Επίσης τόνισε ότι «το πλήγμα στην τοπική οικονομία και στις ζωές, στην καθημερινότητα των κατοίκων είναι πολύ βαρύ συνυπολογίζοντας και το γεγονός ότι η περιοχή και οι κάτοικοι δίνουν ήδη μάχη επιβίωσης». Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Πολιτεία έχει χρέος άμεσα να προχωρήσει στην καταγραφή των καταστροφών και να δοθούν χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις οι ανάλογες αποζημιώσεις». Μάλιστα, κατέθεσε και σχετική Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, ζητώντας να κινητοποιηθούν άμεσα και οι αρμόδιες υπηρεσίες. «Δεν υπάρχει καμιά πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου. Οι πλημμυροπαθείς πρέπει να στηριχτούν άμεσα και γενναία σε όλα τα επίπεδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: