Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Το βίντεο από τη συνάντηση του νομάρχη κ.Θύμιου Σώκου με το δήμαρχο Παρακαμπυλίων & τους υπόλοιπους δημάρχους ορεινών δήμων για το Πίνδος.


Σας παραθέτουμε τις δηλώσεις του κ.Σώκου τόσο σε βίντεο από το Αχελώος ΤV ¨οσο και αποδελτιωμένες από την σελίδα της Νομαρχίας. Αφορούσαν την διαχείρηση του Πίνδος στο Δήμο μας. Περισσότερα σε άλλη ανάρτηση.

Συνάντηση εργασίας με τους Δημάρχους Αποδοτίας κ. Βασίλη Σούζα, Θέρμου κ. Θεόδωρο Πορφύρη, Ινάχου Αθ. Τορουνίδη, Παναιτωλικού κ. Δημήτρη Γιαννοκώστα, Παραβόλας κ. Βασίλειο Καπέρδα, Παρακαμπυλίων κ. Λάμπρο Παπαθανασίου και τον Αντιδήμαρχο Πλατάνου κ. Αθανάσιο Χαντζή είχε σήμερα (Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008) ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος για την κατάρτιση του «Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της Πίνδου».
«Σήμερα ακούσαμε τις προτάσεις και τι δουλειά έχει γίνει από την πλευρά των δήμων ώστε να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης των περιοχών αυτών, που θα χρηματοδοτηθεί όχι μόνο από το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» αλλά και από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και από τους εθνικούς πόρους.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υλοποιεί το δικό της πρόγραμμα στις μη αναπτυγμένες και απομονωμένες περιοχές.
Έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο να άρουμε τον αποκλεισμό και να μετατρέψουμε το μειονέκτημα που έχουν οι ορεινές μας περιοχές σε πλεονέκτημα, ιδιαίτερα στον εναλλακτικό τουρισμό και στην παραθεριστική κατοικία.
Με στόχο λοιπόν μια ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη των αποκλεισμένων περιοχών του νομού μας, κάνουμε αυτή τη σύσκεψη και διαμορφώνουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.
Ο προγραμματισμός αυτός ήδη αποδίδει. Με τα έργα και τις παρεμβάσεις των δύο τελευταίων χρόνων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας ήδη υπάρχουν άνθρωποι που όχι μόνο αναζητούν ή προβληματίζονται για επενδύσεις στις περιοχές αυτές, αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει επενδύσεις εκ των οποίων οι περισσότερες με χρήματα ιδιωτών και κάποιες άλλες που εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο ή επιδιώκουν να ενταχθούν στο Leader και στο Ο.Π.Α.Χ. της νέας περιόδου.
Στις απομονωμένες, ως τώρα, περιοχές πνέει ένας άλλος άνεμος.
Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι στο οδικό δίκτυο οδηγούμαστε σε βασικούς άξονες, αφού πρώτα καλύψουμε την ανάγκη που υπάρχει σε αρκετούς οικισμούς ακόμα και χωριά να αποκτήσουν ασφαλτοστρωμένους δρόμους από ένα τουλάχιστον σημείο. Σε αυτό το πρόγραμμα είμαστε συνεπείς.
Συνεργαζόμαστε καλά με τους δήμους και νομίζω ότι η πρόταση μας για το «ΠΙΝΔΟΣ» θα τύχει της καλύτερης δυνατής αποδοχής.
Αν και εκ πεποιθήσεως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, ας κρατάμε και μικρό καλάθι σε ότι αφορά τα κονδύλια που θα μας δοθούν. Σημασία έχει όμως ότι υπάρχει ένας συνδυασμός πραγμάτων, ώστε να πετύχουμε το στόχο που είναι η ανάπτυξη του νομού».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

den paizei to video