Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο κ. Σπυρίδων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επισκέφθηκα σήμερα το Δημοτικό Διαμέρισμα Ποταμούλας του Δήμου Παρακαμπυλίων που επλήγη από τις πλημμύρες της περασμένης Πέμπτης. Δυστυχώς η καταστροφή αυτή είχε δύο ανθρώπινα θύματα και οι σκέψεις όλων μας είναι στην οικογένεια και στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μεγάλες είναι και οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν, στο οδικό δίκτυο, σε κατοικίες, σε καταστήματα και σε καλλιέργειες, η διαδικασία αποκατάστασης των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη εγκρίνει κονδύλια 150.000 Ευρώ για τον Δήμο και 100.000 Ευρώ για τους κατοίκους των οποίων υπέστησαν ζημιές οι κατοικίες και τα καταστήματα. Παράλληλα, οι μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεργασία με τη Νομαρχία θα εκπονήσουν άμεσα τις τεχνικές μελέτες που απαιτούνται για την υλοποίηση των μέτρων θωράκισης της περιοχής από αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον. Η πολιτεία, όπως έχει καθήκον, δια μέσου των αρμοδίων υπηρεσιών και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στους συμπολίτες μας που επλήγησαν», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.
Υ.Γ Ελπίζουμε να γίνουν όλα όσα ο κ.Σπυρίδων υποσχέθηκε
3 σχόλια:
Τα προβλήματα τα προλαβαίνει κανείς Κύριοι Αρμόδιοι και δεν τρέχει εκ των υστέρων να μοιράζει αποζημιώσεις βλεπετε αρθρο:
Στα ίδια όρια πλημμύρας φτάσανε οι δύο χείμαρροι που διασχίζουν το χωριό Ποταμούλα τα έτη 1960 και 1961. Σε ότι αφορά τις καταστροφές στα σπίτια και αποθήκες όλα τα χτισίματα εκτός από τρία Σπίτια χτιστήκαν μετά το 1960. Επομένως οι άνθρωποι αυτοί θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι χτίζουν τα σπίτια τους σε μέρος που μπορεί κάποια μέρα να πλημμυρίσει. Πέραν τούτου την τελευταία 20αετία έχουν γίνει επανηλειμένα έγγραφες οχλήσεις προς τη Νομαρχία για να κατασκευάσει αντιπλημμυρικά έργα. Όμως, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. αφού ακόμη και τις τρείς Γέφυρες που κατασκέυασε η Νομαρχία με μελέτες της περιβόητης ΤΥΔΚ την τελευταία τριακονταετία, δεν έχουν καν τις προδιαγραφές για να δεχθούν τον κανονικό όγκο νερού, ποσό μάλλον τα νερά της προχθεσινής Βροχής που πραγματικά ήταν στα όρια του εξτρέμ αλλά περίπου ίδια με αυτή του 1960 και αυτό σε συνδυασμό με τα 1000 στρέμματα καμένου δάσους του τελευταίου καλοκαιριού που μεγάλωσε το πρόβλημα.
Όμως στο επισφαλές αυτό Σημείο, η αγροτική Τράπεζα έχτισε την Αποθήκη Τροφοδοσίας Λιπασμάτων και Ζωοτροφών και εκτός αυτού και ο ΟΤΕ κατασκεύασε το τηλεφωνικό κέντρο της περιοχής
Τέλος τα γεφύρια του ΕΟ Αγρινίου Καρπενησίου που θέλουν να λέγεται και Ευρωπαϊκή Οδός, Ενταγμένη στα Δυτικοευρωπαϊκά Δίκτυα , έχουν κατασκευασθεί στην Εποχή που Πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης, δηλαδή το 1885. Όμως και σήμερα σε υπό εξέλιξη μελέτη για την ΕΟ Αγρινίου Καρπενησίου ο περιβόητος μελετητής κάνει την νέα χάραξη μέσα στην παλιά κοίτη του Χειμάρρου και σε μήκος 300 μέτρων και πέραν αυτού το ΥΕΧΩΔΕ υποβαθμίζει την μελέτη από δρόμο Β1 σε δρόμο Β2 δηλαδή μπαλώματα του υπάρχοντος δηλαδή σπατάλη χρημάτων χωρίς αποτελεσμα.
Ας σοβαρευτεί το ΥΠΕΧΩΔΕ και ας μην μας περιπαίζει.
Επομένως αν κάποιοι πολίτες θέλουν να χτίσουν τα σπίτια τους σε επισφαλές σημείο – ίσως από αφέλεια – θα έπρεπε η Πολεοδομία να μην τους εγκρίνει πολεοδομική Άδεια και πέραν τούτου πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Το ότι η Νομαρχία ή η τοπική Αυτοδιοίκηση κατασκέυασαν έργα που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις θα πρέπει να ζητηθούν από τους υπεύθυνους των έργων αυτών οι ευθύνες και γιατί όχι να πληρώσουν τις ζημιές με την προσωπική τους περιουσία
Τέλος ο ΟΤΕ και η Αγροτική Τράπεζα πρέπει να απαντήσουν γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο Σημείο για να κατασκευάσουν τα παραπάνω χτίσματα, δεν γνώρισαν το πρόβλημα;
Eftyxws twra pou dwthikan merika psixpoula swthike i katastasi kai ola einai meli - gala.
Μηπως γνωρίζει κάποιος ποιες ημερομηνίες έγιναν οι πλημμύρες αυτές ή που μπορώ να βρώ περισσότερα στοιχεία για παρόμοια γεγονότα στην Ποταμούλα?
Ευχαριστώ
Δημοσίευση σχολίου