Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Eπίσκεψη του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας στο Δήμο Παρακαμπυλίων.

Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Σώκος επισκέφτηκε πρόσφατα τον Δήμο Παρακαμπυλίων. Για την επίσκεψη αυτή σας παραθέτουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου από την Νομαρχία. Η είδηση που ουσιαστικά βγαίνει είναι η ολοκλήρωση του δρόμου Καστανούλα-Πεντάκορφο ( β φάση). Ευελπιστούμε στο μέλλον να υλοποιηθούν και άλλα έργα, κάτι που ο τόπος μας έχει πραγματικά ανάγκη.
Η ανακοίνωση της Νομαρχίας:
Σημαντικούς νέους οδικούς άξονες που υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας στον Δήμο Παρακαμπυλίων επισκέφθηκε την Παρασκευή ( 5 Ιουνίου 2009) ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος με τον δήμαρχο κ. Λάμπρο Παπαθανασίου. Οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν τον δρόμο Καστανούλα-Πεντακόρφο (Β΄ φάση) μήκους 3 χιλ. που δημοπρατήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 2007 και ήδη ολοκληρώθηκε με προϋπολογισμό 750.000 ευρώ. Σύμφωνα με την μελέτη του έργου έγιναν εκσκαφές, τεχνικά, οδοστρωσία, ασφαλτικά ενώ αποκατασταθήκαν ζημιές στο ασφαλτικό οδόστρωμα και έγιναν διαπλατύνσεις, τοίχοι αντιστήριξης και άλλες εργασίες στο οδικό Τμήμα Καστανούλα-Μπόκρη.

Να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψή του στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Παρακαμπυλίων και στο διάλογο που ανέπτυξε ο Νομάρχης με κατοίκους της περιοχής τους ενημέρωσε για τη δυσμενή εξέλιξη που υπήρξε στο θέμα της κατασκευής της Εθνικής οδού Αγρίνιο-Καρπενήσι μετά την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ για την μεταφορά των κονδυλίων του συγκεκριμένου έργου σε άλλη επιλογή έργου, εκτός νομού. Σε δηλώσεις του ο κ. Σώκος μετά την επίσκεψή του στα συγκεκριμένα έργα υπογράμμισε τα εξής: «Με τις επιλογές μας πετυχαίνουμε αξιοποίηση της περιοχής, αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και πιστεύω ότι σύντομα θα αναζωογονηθεί ο τόπος. Ήδη διαπιστώνονται πρωτοβουλίες και ιδιαίτερα στη δημιουργία καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. Θα πρέπει να αξιοποιήσουν οι ιδιώτες προγράμματα που υπάρχουν ώστε να αναπτυχθούν υπηρεσίες τουρισμού. Ακόμη οι καταγόμενοι από την περιοχή μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο τους με την δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα την περιουσία τους. Η κατασκευή του νέου Εθνικού δρόμου – Αγρίνιο Καρπενήσι ήταν έργο ενταγμένο στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα με την υποχρέωση της κυβέρνησης να το κατασκευάσει. Έργο το οποίο έχει οριστική μελέτη για τα πρώτα 30 χιλ. και υπήρξε η δέσμευση ότι εντός του 2008 θα δημοπρατηθεί. Έκτοτε σταμάτησε κάθε συζήτηση. Πρόσφατα μάθαμε ότι προτεραιότητες του κ. Σουφλιά άλλαξαν και το έργο θα ξεκινήσει στον δρόμο Καρπενήσι-Λαμία. Πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη και εκφράζω έντονα τη διαμαρτυρία μου. Το έργο αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την ανάπτυξη της ενδοχώρας της Αιτωλοακαρνανίας και για την σύνδεση του νομού με την Κεντρική Ελλάδα. Πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τις υποχρεώσεις της και να ικανοποιήσει το αίσθημα και την ανάγκη του κόσμου να αποκτήσει επιτέλους ένα δρόμο για τον οποίο αγωνιζόμαστε χρόνια και χρόνια. Καλώ τον κ. Σουφλιά να αλλάξει τις προτεραιότητές του και να πράξει αυτό για το οποίο έχει δεσμευθεί».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο νομάρχης ανέφερε οτι θα ολοκληρωθεί το έργο Καστανούλα - Πεντάκορφο, δεν είπε όμως πότε και αν θα γίνει η γέφυρα στο συνοικισμό Ανδρωνέικα. Μήπως θα γίνει το υπόλοιπο κομάτι και το συγκεκριμένο σημείο στο ποτάμι θα μείνει όπως είνα; Αυτό που επείγει είναι η έστω και προσωρινή κατασκευή του συγκεκριμένου που κάνει αδύνατη την πρόσβαση στο δρόμο αυτό. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Τι είπε ο νομάρχης για τα 30 έργα που ανακοινώθηκαν για το νομό Αιτωλοακαρνανίας και ούτε ένα από αυτά δεν γίνεται στο δήμο Παρακαμπυλίων; Μήπως δεν υπάρχουν προβλήματα στο δήμο μας;

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζει ο νομάρχης ότι όλοι σχεδόν οι φορείς και οι κάτοικοι του νομού Ευρυτανίας θέλουν η οδική σύνδεση με το Αγρίνιο να γινεται από Προυσό - Λαμπίρι όπου μειώνεται ο χρόνος ή μέσω Βάλτου και δεν ενδιαφέρονται για την παλιά εθνική οδό; Όσο και αν μας πονάει αυτό η ευκαιρία μάλλον χάθηκε πολλά χρόνια πριν. Ας φροντίσει λοιπόν την ανάπτυξη της περιοχής κι ας μην αναζητά άλλοθι.