Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

Το 4ο φύλλο του Ακρόπυργου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΕΝΤΑΚΟΡΦΙΩΤΩΝ «ΑΓΙΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ»

Στις 15 Νοεμβρίου 2009 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Πατησίων 5, 4ος όροφος στην αίθουσα της ΠΑΝΣΥ,η προγραμματισμένη Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Πεντακορφιωτων Άγιοι Ταξιαρχαι. Αφού έγινε εκλογή προεδρείου ακλούθησε σύντομος χαιρετισμός του απερχόμενου προέδρου ο όποιος μεταξύ των άλλων ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την πραγματικά μεγάλη συμμετοχή τους. Ακολούθησε Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για την τριετία 2006-2009. Διαβαστηκε η έκθεση της εξελικτικής επιτροπής και ακλούθησε έγκριση των πεπραγμένων και η απαλλαγή του ΔΣ από την Γενική Συνέλευση . Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν εξελέγησαν τα νέα μέλη για το Δ.Σ. και την εξελεγκτική Επιτροπή για την τριετία 2010-2012

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΩΣ ΕΞΗΣ

Πρόεδρος Φαρμάκης Μιχάλης του Νικόλαου

Αντιπρόεδρος Ξευγένης Κωνσταντίνος του Ανδρέα

Γραμματέας Φαρμάκη Βαρβάρα του Φιλιππα

Οργανωτικός Γραμ. Σχιζα-Κακαρατζουλα Θάλεια

Ταμίας Καρδαράς Γεώργιος Αναστάσιου

Μέλος Ανδρώνη Παρασκευή Ευαγγέλου

Μέλος Ανδρώνης Ευάγγελος Βασιλείου

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΛΗ

Τσουνης Χριστόφορος του Χρήστου, Χριστοδούλου Παναγιώτα του Κωνσταντίνου, Ανδρώνης Βασίλειος του Παναγιώτη , Σχίζα Μαρία του Φωτίου,

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ανδρώνη Παναγιώτα του Βασιλείου, Καρδαρά Δέσποινα του Αναστασίου, Φαρμάκης Μιχάλης του Χρήστου.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους!

Αφιέρωμα στις 28 Οκτωβρίου: Τα ονόματα των Παρακαμπύλιων πεσόντων:

Με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ βρήκαμε στο διαδίκτυο μια καταπληκτική δουλειά του Νικόλαου Γιάννη, ο οποίος έκανε ένα πολύ σπουδαίο αφιέρωμα στους νεκρούς Αιτωλοακαρνάνες στην διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Εμείς ξεχωρίσαμε τα ονόματα των συντοπιτών μας και τα δημοσιεύουμε στο παρόν φύλλο της εφημερίδας μας.΄Τα στοιχεία αυτά είναι από τα αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Οπότε ουδεμία ευθύνη φέρουμε για τον αν παραλείψαμε κάποιον η για το αν τα στοχεία δεν είναι ακριβή.

ΒΕΛΕΤΖΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στην Κεφαλοβουλγάρα στις 15 Νοεμβρίου 1940.

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στην Χούνη Τριχωνίδας το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στην Πλόκιστα στις 23 Νοεμβρίου 1940.

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Αγαλιανό Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Ταβουλάρη (προ Τεπελενίου) στις 5 Απριλίου 1941.

ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Ψηλόβραχο Αγρινίου το 1912. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στην περιοχή Μεσημέρι - Βράνιστα Χειμάρρας στις 14 Απριλίου 1941.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας το 1915. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 20 Δεκεμβρίου 1940.

ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΗΛΙΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Σαργιάδα Τριχωνίδας το 1905. Υπηρετούσε στο Εμπέδο Μεσολογγίου, φονεύθηκε στο ύψωμα Δόντι (Γκόλικο Τεπελενίου) στις 9 Μαρτίου 1941.

ΜΙΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε από το ψύχος στο ύψωμα 1630 ή Παπακώστα (Χόρμοβας) στις 22 Ιανουαρίου 1941.

ΜΟΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Παρακαμπύλια Αγίου Βλασίου Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 1ο ΣΠ., πέθανε στο Σ4 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διακομιδής (Κούταλι) στις 16 Απριλίου 1941.

ΜΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Αγαλιανό Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 13 Μαρτίου 1941.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Κυπάρισσο Τριχωνίδας το 1912. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο Λούρο Φιλιππιάδας στις 28 Απριλίου 1941.

ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κυπάρισσο Τριχωνίδας το 1906. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη Μπολένα στις 14 Απριλίου 1941.

ΝΤΑΛΙΑΜΠΕΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, , Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Πεντάκορφο Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Χούνη το 1913. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στους Άνω Σαψιάδες (περιοχη Λεσκοβικίου) στις 20 Απριλίου 1941.

ΠΕΖΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Λοχίας. Γεννήθηκε στον Άγιο Βασίλειο Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε σε Νοσοκομείο Διακομιδής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Άρτας) στις 19 Δεκεμβρίου 1940.

ΣΒΟΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΛΕΩΝΙΔΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 17 Φεβρουαρίου 1941.

ΣΕΡΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Ψηλόβραχο Τριχωνίδας το 1913. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στη Σκουτάρα (ΒΔ Χειμάρρας) στις 1 Ιανουαρίου 1941.

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κυπάρισσο Τριχωνίδας το 1909. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Μάλι Σπατ (Ν Τεπελενίου) στις 18 Ιανουαρίου 1941.

ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας το 1917. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 613 ( Κηπαρό Χειμάρρας) στις 17 Δεκεμβρίου 1940.

ΤΣΕΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο το 1909. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Γκόλικο (ΝΑ Τεπελενίου) στις 7 Μαρτίου 1941.

Επιστολή του πολιτιστικού συλλόγου Καραμανείκων Δήμου Παρακαμπυλίων «Ο Καραισκάκης»

ΘΕΜΑ : «Αίτημα του Συλλόγου και κατοίκων των Καραμανεϊκων & Αγ. Βλασίου για οριστική επίλυση της υδροδότησης των χωριών μας».

Είναι νωπή η μνήμη από τη περσινή χρονιά που το χωριό μας αντιμετώπισε έντονο πρόβλημα λειψυδρίας . Αξίζει να θυμηθούμε τα βυτιοφόρα που γέμισαν επανειλημμένως με νερό από τη λίμνη των Κρεμαστών τη δεξαμενή μας προκειμένου να υδροδοτηθούμε.

Πληροφορηθήκαμε ότι είναι στο στάδιο της δημοπράτησης ένα σημαντικό έργο πνοής για τη περιοχή μας . Αναφερόμαστε στο έργο άντλησης νερού από τη λίμνη των Κρεμαστών προκειμένου να υδροδοτηθεί το Τ.Δ Σιδήρων.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε από τεχνικής δυνατότητας την κατασκευή νέας δεξαμενής στην θέση Κορομηλιά με άντληση από την κεντρική δεξαμενή Σιδήρων απ’ όπου εν συνεχεία με φυσική ροή θα υδροδοτηθεί τόσο ο οικισμός Καραμανεϊκων όσο και ο οικισμός Αγ. Βλασίου εμπλουτίζοντας τα υπάρχοντα δίκτυα ύδρευσης των παραπάνω οικισμών. Ο συλλογισμός μας αυτός έχει πολλαπλά οφέλη γιατί θα εξασφαλίσει νερό τόσο για το χωριό μας όσο και για το Αγ. Βλάση ,όπως επίσης θα αποκτήσει νερό και ο χώρος όπου διαδραματίζονται τα Καραισκάκεια . Τέλος το οικολογικό όφελος για την πανίδα θα είναι σημαντικό γιατί θα απελευθερώσουμε μέρος των πηγών της Νεραιδόβρυσης ,του Παπαγιώργη και του Πουρναρίου που αυτή τη στιγμή δίνουν νερό στο χωριό μας .

Το νερό πηγή ζωής και πλούτου για κάθε τόπο μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τον αγροτουρισμό που συνεπάγεται οικονομική κοινωνική και πολιτιστική πρόοοδο.

Με τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βασίλης Τζώρας Κώστας Αλεξίου

Το βίντεο από την αναπαράσταση μάχης

ΕΝ ΠΕΝΤΑΚΟΡΦΩ……………….


Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος οι Πεντακορφιώτισες και οι Πεντακορφιώτες , οι Συνδημότισσες και οι Συνδημότες, και οι Φίλοι μας, τίμησαν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στο Χωριό μας τον Αύγουστο .

Στις επτά του Αυγούστου για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε θεατρική βραδιά στον ανακαινισμένο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Παρά πολλοί όσοι παρακολούθησαν το έργο ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΑ ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ, που με μεγάλη επιτυχία ανέβασε η θεατρική ομάδα του προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας του Δήμου Αρακύνθου.

Το Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού μας,

Σε συνεχή συνεργασία με τον Δήμαρχο κ Λάμπρο Παπαθανασίου και την Πρόεδρο του Πνευματικού – Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Μαρία Φαρμάκη Μουτοπούλου συμμετείχαν ακούραστα για τη διοργάνωση της θεατρικής βραδιάς .Αμέριστη η βοήθεια του Δημάρχου και της Προέδρου του Πνευματικού κέντρου

ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Στις οκτώ του Αυγούστου έγινε το καθιερωμένο από πολλά χρόνια Αντάμωμα .

Περισσότερα από χίλια άτομα συναντηθήκαν στον ανακαινισμένο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρισυζήτησαν , αντάλλαξαν απόψεις και γλέντησαν μέχρι το πρωί.Μοναδική ευκαιρία για συνεύρεση των νέων μας με τους μεγαλύτερους Για επαφή με τα ήθη και έθιμα και συνέχιση της πολιτιστικής μας παράδοσης. Η επιλογή της ορχήστρας από το Δ.Σ του πολιτιστικού Συλλόγου (κλαρίνο Κατσαμάκης Χρήστος ,μπουζούκι Δοκιανακης Μανώλησ , τραγούδι Αγραφιώτης, Καπελη, Κολιρης ,) ικανοποίησαν και διασκέδασαν τους παρευρισκομένους μέχρι το πρωί. Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του Χορευτικού του Συλλόγου φίλων της Παράδοσης οι ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ στο οποίο συμμετείχαν ΠΕΝΤΑΚΟΡΦΙΩΤΙΣΕΣ και ΠΕΝΤΑΚΟΡΦΙΩΤΕΣ.

Ακρόπυργος: Η παραπάνω ανακοίνωση είναι του συλλόγου Πεντακορφιωτών.

To τρίτο φύλλο του Ακρόπυργου

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ



Με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ βρήκαμε στο διαδίκτυο μια καταπληκτική δουλειά του Νικόλαου Γιάννη, ο οποίος έκανε ένα πολύ σπουδαίο αφιέρωμα στους νεκρούς Αιτωλοακαρνάνες στην διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Εμείς ξεχωρίσαμε τα ονόματα των συντοπιτών μας και τα δημοσιεύουμε .΄Τα στοιχεία αυτά είναι από τα αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Οπότε ουδεμία ευθύνη φέρουμε για τον αν παραλείψαμε κάποιον η για το αν τα στοχεία δεν είναι ακριβή.
ΒΕΛΕΤΖΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στην Κεφαλοβουλγάρα στις 15 Νοεμβρίου 1940.
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στην Χούνη Τριχωνίδας το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στην Πλόκιστα στις 23 Νοεμβρίου 1940.
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Αγαλιανό Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Ταβουλάρη (προ Τεπελενίου) στις 5 Απριλίου 1941.
ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Ψηλόβραχο Αγρινίου το 1912. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στην περιοχή Μεσημέρι - Βράνιστα Χειμάρρας στις 14 Απριλίου 1941.
ΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας το 1915. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 20 Δεκεμβρίου 1940.
ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΗΛΙΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Σαργιάδα Τριχωνίδας το 1905. Υπηρετούσε στο Εμπέδο Μεσολογγίου, φονεύθηκε στο ύψωμα Δόντι (Γκόλικο Τεπελενίου) στις 9 Μαρτίου 1941.
ΜΙΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε από το ψύχος στο ύψωμα 1630 ή Παπακώστα (Χόρμοβας) στις 22 Ιανουαρίου 1941.
ΜΟΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Παρακαμπύλια Αγίου Βλασίου Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 1ο ΣΠ., πέθανε στο Σ4 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διακομιδής (Κούταλι) στις 16 Απριλίου 1941.
ΜΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Αγαλιανό Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 13 Μαρτίου 1941.
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Κυπάρισσο Τριχωνίδας το 1912. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο Λούρο Φιλιππιάδας στις 28 Απριλίου 1941.
ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κυπάρισσο Τριχωνίδας το 1906. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη Μπολένα στις 14 Απριλίου 1941.
ΝΤΑΛΙΑΜΠΕΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, , Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Πεντάκορφο Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 27 Φεβρουαρίου 1941.
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Χούνη το 1913. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στους Άνω Σαψιάδες (περιοχη Λεσκοβικίου) στις 20 Απριλίου 1941.
ΠΕΖΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Λοχίας. Γεννήθηκε στον Άγιο Βασίλειο Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε σε Νοσοκομείο Διακομιδής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Άρτας) στις 19 Δεκεμβρίου 1940.
ΣΒΟΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΛΕΩΝΙΔΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 17 Φεβρουαρίου 1941.
ΣΕΡΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Ψηλόβραχο Τριχωνίδας το 1913. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στη Σκουτάρα (ΒΔ Χειμάρρας) στις 1 Ιανουαρίου 1941.
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κυπάρισσο Τριχωνίδας το 1909. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Μάλι Σπατ (Ν Τεπελενίου) στις 18 Ιανουαρίου 1941.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας το 1917. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 613 ( Κηπαρό Χειμάρρας) στις 17 Δεκεμβρίου 1940.
ΤΣΕΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο το 1909. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Γκόλικο (ΝΑ Τεπελενίου) στις 7 Μαρτίου 1941.