Κυριακή, 17 Μαΐου 2009

Έπεσε ο Πύργος του Ακροποτάμου
8 εικόνες είναι αρκετές για να δείξουν τι συμβαίνει όταν κανένας δεν ενδιαφέρεται. Ο Πύργος του Ακροποτάμου( ο γνωστός Κουλόπυργος)-που από εκεί πήρε το όνομα η εφημερίδα μας- έπεσε κατά ένα μεγάλο μέρος.
Στην 6η εικόνα βλέπετε τον πύργο όπως ήταν πριν. Στις υπόλοιπες όπως είναι τώρα
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας γίνει κάτι έστω τώρα πριν πέσει ο πύργος..
Φωτογραφίες: Λάμπρος Φαρμάκης

Eκλογές του συλλόγου μας

Οι πρώτες εκλογές του νεοσύστατου συλλόγου Παρακαμπύλιων Νέων πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10 Μαίου στο χώρο όπου στεγάζονταν το «Café Παράδεισος» στην Κράψη. Η ψηφοφορία διεξήχθη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 κατόπιν γενικής συνελεύσεως. 30 νέοι από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα προσήλθαν και συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες, αριθμός αρκετά ικανοποιητικός, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ψηφοφορία δεν γινόταν σε περίοδο διακοπών, κάτι που δεν έδινε την δυνατότητα στους συντοπίτες μας που σπουδάζουν η εργάζονται μακριά από το τόπο μας να προσέλθουν. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η περιοχή μας διαρκώς αιμορραγεί σε έμψυχο δυναμικό, καθώς οι νέοι άνθρωποι πάνε να εργαστούν στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα. Το κλίμα στην ψηφοφορία ήταν πολύ φιλικό και κυρίως έδωσε την ευκαιρία σε νέους συντοπίτες μας να γνωριστούν πιο άμεσα μεταξύ τους, να σχολιάσουν και να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πρότειναν πλαίσια δράσεων για το πώς θα κινηθεί ο σύλλογος το επόμενο διάστημα. Στην εκλογική διαδικασία πλειοψήφησε ο Καρδαράς Δημήτρης με 21 σταυρούς. Στην 9η θέση ισοβάθμησαν σε αριθμούς σταυρών ο Παπαδημητρίου Γεώργιος και ο Γεωργουλόπουλος Ηλίας και ύστερα από συννενόηση μεταξύ τους, ο Γεωργουλόπουλος Ηλίας πλαισιώνει την 9η θέση στο εννιαμελές διοικητικό συβούλιο.
Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Τρίτη 12 Μαίου στο Αγρίνιο με θέμα την εκλογή των θέσεων του διοικητικού συμβουλίου. Ύστερα από εσωτερική ψηφοφορία εκλέχθηκε πρόεδρος ο Φαρμάκης Λάμπρος, Αντιπρόεδρος ο Ανδρώνης Κώστας, Γραμματέας: Ηλίας Υφαντής, Ταμίας: Παπαθανάση Δώρα, Ειδικός Γραμματέας: Κούκη Ακριβή, Ταμίας Β: Βλαχογιάννη Φωτεινή, Μέλη: Καρδαράς Δημήτρης, Σαράκης Δημήτρης, Γεωργουλόπουλος Ηλίας.
Επίσης στο πρώτο πρακτικό του νέου διοικητικού συμβουλίου με τον αριθμό 3/12-5-2009 ορίστηκαν και οι επιτροπές δράσεις. Η πρώτη επιτροπή έχει ως αρμοδιότητα την διοργάνωση εκδηλώσεων, όπου υπεύθυνες ορίστηκαν οι: Παπαθανάση Δώρα και η Βλαχογιάννη Φωτεινή.
Η δεύτερη επιτροπή αφορά την έκδοση και διακίνηση της εφημερίδας. Υπευθυνοι ορίστηκαν οι: Υφαντής Ηλίας, Φαρμάκης Λάμπρος, Ανδρώνης Κώστας, Κούκη Ακριβή.
Η Τρίτη επιτροπή έχει ως αντικείμενο τον «ενναλακτικό τουρισμό» και θα ασχοληθεί με δράσεις όπως: Δραστηριότητες στη λίμνη Κρεμαστών διοργάνωση river party κ.α. Υπεύθυνοι ορίστηκαν οι : Φαρμάκης Λάμπρος, Παπαδημητρίου Γιώργος , Ανδρωνης Κώστας.
Τονίζεται ότι στις επιτροπες αυτές μπορεί να συμμετάσχει οποιοδήποτε μέλος του συλλόγου εφόσον το επιθυμεί, αρκεί να το δηλώσει σε κάποιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Άλλωστε για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχο που ορίζουν οι επιτροπές χρειάζεται μαζικότητα και μόνο με την συνεισφορά όλων μπορούν όλοι αυτοί οι σκοποί.