Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Ευχάριστα τα νέα για τη λίμνη Κρεμαστών και τις παραποτάμιες περιοχές..


Όπως ανακοίνωσε η νομαρχία: σημαντικότατες μελέτες και έργα παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης μετά την έγκριση των όρων δημοπράτησής τους από την Επιτροπή Υποδομών και Προγραμματισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009.
Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής δημοπρατούνται οι εξής μελέτες: «ΜΕΛΕΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ (ΑΝΑΝΤΙ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ ΕΩΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΑΧΕΛΩΟΥ)» ΠΡΟΕΚΤΙΜΟΥΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ 420.360,00 ΕΥΡΩ(χωρίς Φ.Π.Α.). Η μελέτη αυτή θα εκπονηθεί στα πλαίσια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία εγκρίθηκαν οι όροι λειτουργίας των υδροηλεκτρικών φραγμάτων του ποταμού Αχελώου και στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής των λιμνών αλλά και ολόκληρης της ζώνης που επηρεάζεται από τα επιφανειακά και υπόγεια νερά του ποταμού Αχελώου. Στοχεύει δηλαδή στην ανάδειξη της ζώνης από τη λίμνη των Κρεμαστών έως τις εκβολές του Αχελώου. Πιο συγκεκριμένα θα προταθούν έργα και δράσεις δημοσίου και ιδιωτικού χαρακτήρα τα οποία θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, νέες υπηρεσίες και προϊόντα σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Επιτέλους κάτι καλό κινείται για το τόπο μας, μετά το στραπάτσο της Εθνικής οδού Αγρινίου-Καρπενησίου. Κίνηση πολύ καλή και θετική. Αφού ο δρόμος αργεί ( αν γίνει) μόνη μας ελπίδα για ανάπτυξη η λίμνη και τα νερά μας. Έστω και αυτό.

Εμείς δεν πρέπει να επαναπαυτούμε και κυρίως ποτέ να μην πάψει το ενδιαφέρον για το τόπο μας.

Καμία ευκαιρία ανάπτυξης στο εξής να μην πάει χαμένη!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

makari na ginei kati kalo!

Albus Genius είπε...

΄Εχω περάσει κάμποσες φορές από την περιοχή σαν ταξιδιώτης. Οι ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας έχουν εγκαταλειφθεί.Τόσο ωραίος τόπος και τόσο λίγο αξιοποιημένος. Και αυτός ο δρόμος ! Μόνο το καλοκαίρι τον πάς ήσυχος. Καλή κάθε ανάπτυξη αλλά ο δρόμος πρέπει να γίνει. Χωρίς επικοινωνία χίλια καλά χάνονται.

Ανώνυμος είπε...

Poly meleti re paidaki mou
i meleti, tis meletis, tin meleti, w meeti. Sto telos tha ginoume ameletitoi.