Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεντροφύτευση στο Δ.Δ. Ποταμούλας από το σύλλογο μας.



Με σύμμαχο τον καλό καιρό, σήμερα Κυριακή 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Ποταμούλα Τριχωνίδας δεντροφύτευση στη δασική περιοχή που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, με πρωτοβουλία του συλλόγου Παρακαμπυλίων Νέων. Η καταστροφή της δασικής έκτασης στην εν λόγω περιοχή θεωρείται ως μία από τις βασικές αιτίες για τις φονικές πλημμύρες του Οκτωβρίου, καθώς το δάσος που υπήρχε εκεί «συγκρατούσε» τα νερά της βροχής και δεν συσσωρεύονταν στις κοίτες των ποταμών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να υπερχειλίζουν.
Στη δεντροφύτευση συμμετείχαν νέοι τόσο από τη Ποταμούλα αλλά και από τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Παρακαμπυλίων. Συνολικά φυτεύτηκαν 500 δέντρα βολώφυτα (200 αργιές, 200 βελανιδιές και 100 δρυς )
Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην δεντροφύτευση.Πάνω από 3 ώρες χρειάστηκε να τοποθετήσουμε τα δέντρα και οι συμμετέχοντες έδωσαν κάτι παραπάνω από τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε να δημιουργηθεί αυτή η "οικολογική δικλείδα" και να μην ξαναβρεθούν στο εξής σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές & περιουσίες.

Επίσης ευχαριστεί το δασαρχείο για τη παραχώρηση των δενδρυλίων, το κατάστημα του κ. Σοφρώνη καθώς και το πρόεδρο του Δ.Δ. Ποταμούλας κ. Ανδρέα Παπαθανάση για τη δωρεάν προσφορά καφέδων, αναψυκτικών και νερών στο χώρο της δεντροφύτευσης.

Σϋντομα θα ανέβει στο Blog μας και άλλο φωτογραφικό υλικό από τη δεντροφύτευση.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά.

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

Για τα παρακαμπυλια ρε γαμωτο.....
Παντα τετοια...............

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο βρε παλικάρια! Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας , να που γίνεται και κάτι διαφορετικό σε τούτο τον τόπο από νέα μυαλά.
Υ.Γ. Που είναι οι πατριώτες που νοιάζονται τάχαμου για τον τόπο τους ; Απόοοοοοοοοοοοντες!

o Ξερόλας είπε...

Κ ατ΄αρχήν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία! Αν κρίνω απο τις φωτογραφίες , (και ΑΝ αυτές είναι αντιπρωσωπευτικές των συμμετοχών)η γυναικεία παρουσία φαίνεται μάλλον αναιμική!. Αυτό όμως δεν ακυρώνει τη σπουδαιότητα του έργου. Εύχομαι πάντα τέτοια και αρμονικώτερη ΠΑΡΟΥΣΊΑ
...

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
καλή ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ΜΠΡΑΒΟ !

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδία ! ελπίζω να έχετε και άλλες όμορφες παρουσίες ακόμα να βάλετε σε φωτογραφίες εκτός από την Ακριβή!