Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Το έμβλημα μας

Αυτό είναι το έμβλημα της προσπάθειας που κάνουμε εδώ και μήνες. Περιέχει τρία στοιχεία που συνδέονται άρρηκτα με τα Παρακαμπύλια:
1) Το ελατόδασος στη κορυφή
2) Τη γέφυρα της Επισκοπής που συμβολίζει το υδάτινο στοιχείο.
3) Τον Γ. Καραισκάκη. Είναι το μοναδικό "ενωτικό" πρόσωπο που είναι σημείο αναφοράς όλων των Παρακαμπύλιων. Από τη Σαργιάδα έως τον Ψηλόβραχο όλοι μπορούν να περηφανεύονται για τον Γ. Καραισκάκη, καθώς είναι γνωστό ότι πολέμησαν μαζί με αυτόν οι πρόγονοι μας, που προέρχονται από όλα τα τωρινά δημοτικά διαμερίσματα. Ο Γ. Καραισκάκης τυγχάνει να είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας, και για μας, και για την Καρδίτσα και για το Χαιδάρι και ανήκει προπάντων σε όλους τους Έλληνες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάθε τέτοια προσπάθεια χρειάζεται έαν μπράβο για αρχή και στη συνέχεια απαιτείται έντατικοποίηση αυτής. Ένα παράδειγμα για πολλούς άλλους που αράάάζουν όλη μέρα στις καφετέριες του Αγρινίου (κατά τα άλλα ευθύνεται μόνο η ανεργία ). Όλα παίζουν ρόλο,αλλά χωρίς πρωτοβουλία δε γίνεται τίποτα.
Καιρός είναι σιγά σιγά να αναδεικνύονται τα όμορφα μέρη της περιοχής πέριξ του Αγρινίου ( το οποίο λειτουργεί ως κέντρο της οικονομικής,εμπορικής δραστηριότητας και οι περιοχές γύρω από αυτό ως δορυφόροι=τουριστική ανάπτυξη).
Μόνο με συνεργασία γίνεται δουλειά με προοπτικές κι όχι μόνο για ατομικό συμφέρον.
Keep on trying hard!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν η γενέτειρα του Γ. Καραϊσκάκη το Μαυρομμάτι Καρδίτσας βλέπει Πολιτιστικούς Συλλόγους να φέρουν το όνομα του μεγάλου χωριανού μας πολέμαρχου του 21' , τότε το μόνο πού πρέπει να λέμε είναι ότι βγαίνει από πάνω μας ένα μικρό χρέος- τάμα προς τον μεγαλύτερο Καπετάνιο των Αγράφων
Δ. Γιώτης

Ανώνυμος είπε...

οταν εμείς εδώ στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας το χωριό του Γ. Καραϊσκάκη,του Αετού των Αγράφων ,βλέπουμε να πολλαπλασιάζονται οι πολιτιστικοί Σύλλογοι που φέρουν το όνομα Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ , τότε θέλουμε να πιστεύοιυμε πως φεύγει από πάνω μας μία μικρή σταγόνα χρέους προς τον μεγάλο πολέμαρχο του 21'
Γιώτης Δημήτριος Μαυρομμάτι