Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Ξεκίνησε η σχολική χρονιά στα παραμελημένα μας σχολεία.

Ξεκίνησε χθες η σχολική χρονιά στα παραμελημένα σχολεία του Δήμου μας. Τα δημοτικά σχολεία έχουν λιγοστά παιδιά, η μετακίνηση τους είναι δύσκολη, ενώ στα βόρεια δημοτικά διαμερίσματα η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη.
Στο Γυμνάσιο Αγίου Βλασίου, το μοναδικό στα Παρακαμπύλια, κάθε χρονιά ο αριθμός των παιδιών κυμαίνεται στα 16-19 παιδιά. Ο προγραμματισμός της χρονιάς δυσκολεύει καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί διατίθονται σε σχολεία του Αγρινίου, με το αιτιολογικό ότι δεν συμπληρώνουν ωράριο, αναστατώνοντας έτσι το ορολόγιο πρόγραμμα.
Παρήγορο είναι ότι η νομαρχία ενέκρινε κονδύλι πέρυσι το Μάιο για το "ξήλωμα" του καρκινογόνου αμιάντου από το λυόμενο κτήριο, κάτι που υποδηλώνει ότι το σχολείο θα κρατηθεί ανοικτό για μια ακόμα τριετία. ( Μακάρι). Η πλειονότητα των μαθητών είναι από Αμπέλια και Πεντάκορφο, ενώ μεμονωμένα έρχονται και από τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα. Στην Ποταμούλα, τα περισσότερα παιδιά πηγαίνουν στη Καμαρούλα, καθώς είναι στην ίδια περίπου απόσταση για αυτούς και το προτιμούν λόγω της διαδρομής και ότι βρίσκεται το Αγρίνιο κοντά και μπορούν να παρακολουθούν πιο εύκολα φροντιστήρια κ.α.
Εν ολίγοις το σχολείο δεν στηρίζεται από κανέναν ούτε και από εμάς τους ίδιους. Τελευταία όαση του ιστορικό λεύκωμα της πρώην διευθύντριας Κωνσταντούλας Σκανδάλου. Επίσης ένα λιθαράκι στην ίδεα αυτού του σχολείου ήταν η συνάντηση των παλαιών συμμαθητών στο "Σκορπιό", το καλοκαίρι. Από κεί και πέρα οι "μάχιμοι" υποστηρικτές του ολοένα και λιγοστεύουν. Ναι ούτε εμείς οι ίδιοι δεν το στηρίζουμε την ώρα που στο Μέτσοβο, όχι απλά δεν κλείνουν σχολεία αλλά ανοίγουν και παραρτήματα μεταπτυχιακών με θέμα την ανάπτυξη των ορεινών όγκων.!!! Αυτά για την ώρα..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κανεις δεν ενδιαφερεται για την παιδεια γενικοτερα!Ποσο μαλλον στα παρακαμπυλια οπου και οι 8 βουλευτες μας εχουν χεσμενους!!Δυστυχως, αυτη ειναι η αληθεια. Μονο ψηφους θελουν.
Να γινει καινουριο λυκειο στον Αη Βλαση ανταξιο της ιστοριας του και οταν δεν θα υπαρχουν παιδια, υπαρχουν πολλοι και καλοι τροποι να αξιοποιηθει!
Συμφωνω οτι πρεπει να υποστηριξουμε το γυμνασιο
Να αφησουμε στην ακρη αυτες τις ηλιθιες τοπικιστικες θεσεις,που διακατεχουν τους περισοτερους απο μας,και δεν το κρυβω, οτι τις ειχα και εγω παλιοτερα.(Τοσο μου "κοβε"τοτε) .Ειναι αυτες που ΄μας εχουν φτασει σε αυτο το σημειο τωρα.Στην πληρη ανυποληψια, στο ξεχαρβαλωμα των παντων!ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΩΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!!