Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Το ζήτημα της αξιοποίησης του οικισμού της ΔΕΗ στο Ορφανό

Ο Δήμος μας θα μπορούσε να σφίζει από ζωή χειμώνα- καλοκαίρι, καθώς θα μπορούσε να γίνεται προορισμός επισκεπτών οργανωμένα η μη. Τη παρούσα φάση όμως δεν μπορεί να γίνει αυτό καθώς οι κλίνες είναι ελάχιστες και ακόμη πιο λίγες αυτές που είναι σε καλή κατάσταση.
Τώρα τελευταία κάτι άρχισε να κινείται στο θέμα της κατασκευής ξενώνων, από καθαρά βέβαια ιδιωτική πρωτοβουλία.

Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι ο οικισμός των Κρεμαστών στη θέση "Ορφανό", κοντά δηλαδή στο υδροηλεκτρικό φράγμα. Ο Οικισμός αυτός όπως είναι γνωστός σε όλους μας έσφιζε από ζωή την δεκαετία του 80, καθώς εκεί έμεναν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ. Έβλεπες παντού κήπους, λουλούδια, παιδιά να παίζουν στις αυλές. Λειτουργούσε ακόμα και λέσχη, όπου γινόταν συνεχώς γλέντια κάθε βράδυ. Σιγά σιγά όμως εγκαταλήφθηκε με αποτέλεσμα τα σπίτια αυτά τώρα ( που είναι σίγουρα πάνω από 100) να βρίσκονται σε αρκετά κακή κατάσταση, χωρίς καμιά συντήρηση, εγκαταλελειμένα στο χρόνο.
Ο οικισμός του Ορφανού είναι το μεγάλο στοίχημα για την τουριστική μας ανάπτυξη, καθώς μόνο αυτά μπορούν άμεσα να γίνουν ξενώνες και να προσελκύουν συνεχώς κόσμο.
Προς το παρών το θέμα έχει μείνει στις γενικόλογες δεσμεύσεις της ΔΕΗ και του ίσιου του προέδρου της. Θέλει πολύ κυνήγι για να μη μπλέξει στα γραφειοκρατικά γρανάζια. Για αυτό θέλει τη συστράτευση όλων μας.
Αυτή η ανάρτηση είχε ως στόχο να κάνει το θέμα αυτό απλά γνωστό. Θα επανέλθουμε ξανά στο θέμα αυτό και θα το παρακολουθούμε στενά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ!!"

Αν και απο το 1981 περιπου η περιοχη ειναι τουριστικη, καμμια συντονισμενη προσπαθεια δεν εγινε απο την τοπικη αυτοδιοικηση,για την δημιουργια της ελαχιστης υποδομης, προς αυτη την κατευθυνση.
Η ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ σε ολυς τους τοπικους "αρχοντες",απο τοτε μεχρι σημερα.Η δημοτικη (η παλαιοτερα η κοινοτικη) πρωτοβουλια ειναι το υποποδιο στα μερη μας,για προσελκιση ιδιωτικων κεφαλαιων.Πρεπει να δημιουργηθουν προυποθεσεις για επενδυσεις.Εδω κι αν εχει "πεταξει" το τραινο!Και ακομα οι ιθυνοντες σφυριζουν αδιαφορα!και οχι μονο γι αυτο το ζητημα!
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ...ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ!!
Π.Σ

lf είπε...

τοσες ομορφιες ανεκμεταλλευτες!!ποτε οι ιθυνοντες ενδιαφερθηκαν?παντα το ατομικο συμφερον!!ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΙΟ ΣΟΥ