Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Ο νέος Καποδίστριας

Στη δημοσιότητα βγαίνουν εδώ και μια βδομάδα τουλάχιστον προτάσεις της ΚΕΔΚΕ που αφορούν το πως θα δημιουργηθούν οι νέοι δήμοι, σύμφωνα με το Καποδίστρια 2. Σε όλες τις εκδοχές που είδαμε ο Δήμος Παρακαμπυλίων θα ενταχθεί σε έναν διευρυμένο δήμο Αγρινίου. Πολλοί γνώριζαν αυτό το σενάριο εδώ και καιρό. Δεν είναι τυχαίο, ότι τελευταία στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξ Αγρινίου ορμώμενοι, εμφανίζονταν αρκετά σε χωριά του Δήμου μας.
Δεν θα ήταν το ιδανικότερο έτσι απλά να μας "καταπιεί" ένας μεγάλος μητροπολιτικός δήμος. Αλλά το καλύτερο επιχείρημα για να μη γίνει αυτό είναι κάθε ώρα και στιγμή που έχουμε τη δική μας διοικητική υπόσταση, να αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να λειτουργούμε σωστά από μόνοι μας. Μπροστά μας θα το βρούμε. Αλλιώς δεν θα διαθέτουμε επιχειρήματα. Το να ζητάς στην θεωρία, χωρίς να ακολουθεί ή πράξη είναι φθηνός λαικισμός.
Εμείς λέμε να μην πάει ούτε στιγμή χαμένη.
Για εκείνο που είμαστε σίγουροι, είναι ότι τα Παρακαμπύλια υφίστανται ως ένα σύμπλεγμα χωριών με συμφέροντα αλληλένδετα μεταξύ τους, όσοι "Καποδίστριες" και να γίνουν.
Τα Παρακαμπύλια υπάρχουν και θα υπάρχουν όχι μόνο διοικητικά, αλλά ως ένα "ακαλλιέργητο χωράφι,με δέντρα γεμάτα από καρπούς, τους οποίους κανείς δεν καταδέχτηκε ως τώρα να πάει να μαζέψει".
Νέες προκλήσεις περιμένουν τα Παρακαμπύλια εν όψει Καποδίστρια. Στα πλαίσια ενός διευρυμένου δήμου, πρέπει να έχουν φωνή δυνατή, να λειτουργούν ενωμένα και να διεκδικούν αυτά που δικαιούνται και περισσότερα ακόμα, για να προφτάσουν το τρένο που λέγεται ανάπτυξη.
Και φυσικά μέχρι την τελευταία μέρα και ώρα του Καποδίστρια 1, του τωρινού δηλαδή, πρέπει στο ακέραιο να λειτουργούν και να μάχονται ως Δήμος και ως ενιαία μονάδα αυτοδιοίκησης.
Γιατί αυτή η ώρα εφαρμογής του Καποδίστρια 2 μπορεί να αργήσει πολύ ακόμα. Ας μην προτρέχουμε λοιπόν.
Αλλά και όταν έλθει, η πρόκληση να λειτουργήσουμε ακόμη περισσότερο ως Παρακαμπύλιοι και με κοινό σχέδιο για το τόπο μας θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Τα Παρακαμπύλια δεν τελείωσαν!Τώρα αρχίζουν..

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε αλλά το τρένο πέρασε

Ανώνυμος είπε...

bbnb

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο μάγκες

Κανένα τρένο δεν χάθηκε όσο υπάρχουν νέοι άνθρωποι που δεν τα παρατάνε

Ας θυμηθούμε το Μέτσοβο και όσα χρωστάει στον Αβέρωφ

Δυστυχώς κανένας πολιτικός δεν πόνεσε την περιοχή για να στηρίξει την ανάπτυξη της έστω και με ορίζοντα τον χειμερινό τουρισμό τουλάχιστον

Μην σταματάτε να μιλάτε...κάποτε μπορεί και να σας ακούσουν!!

Θ ΠΑΝΑΓΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Εχει εκπληξεις ο καποδιστριας να περιμενουμε λιγο ακομα να δουμε τις τελικες αποφασεις;κι αν παμε προς ευρυτανια με ταυτοχρονη ακυρωση των οριων του σημερινου δημου;
Εξαλλου δεν θα υφιστανται οι υπαρχουσες νομαρχιες.
Πρεπει να βρουμε τροπο να ειμαστε μεσα στις εξελιξεις για να μπορουμε να επηρεασουμε καταστασεις.Αν μπορουμε.
Δεν υπαρχει ποτε ενα τραινο.παντα ακολουθει και δευτερο.
Να παρουμε αυτο αν χασουμε το πρωτο.Αρκει να ειναι το αμεσως επομενο!
Π.Σ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ Π.Σ όσο για το επόμενο τρένο τι να πω η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Ανώνυμος είπε...

Κάπου είχα διαβάσει σε ένα προσχέδιο του Καποδίστρια 2 ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπλεχθούν τα όρια των σημερινών νομαρχιών. Δλδ δεν υπάρχει περίπτωση να ενταχθεί ο δήμος στην νομαρχία Ευρυτανίας. Τα μόνα που θα μεινουν σίγουρα είναι τα όρια των νομών...

Ανώνυμος είπε...

παιδιά μη ΄βλέπετε μόνο το τυρί κοιτάξτε πού είναι η φάκα. Παιδεία , πρωτοβάθμια περίθαλψη, υγεία , μεγάλα έργα . Όλα αυτά θα πάνε σε ιδιώτες . Δέν τους καίγεται καρφί αυτούς που και με ποιόν θα πάει το κάθε χωριό μας . Από το χωριό του Καραϊσκάκη το Μαυρομμάτι Καρδίτσας . Δ. Γιώτης .
Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας κάνουμε αγώνες εδώ και δέκα χρόνια να παραμείνουμε ανεξάρτητη κοινότητα λόγω ιστορικότητας αλλά μας έχουν γραμένους όλοι ελπίζουμε με τον νέο ΚΑΠΟΔΙΤΡΙΑ να ξυπνήσει ο Παυλόπουλος είμαστε 2500 κάτοικοι με 450.000 πάγια έσοδα το χρόνο και αυτοί ψάχνουν τάχα για ισχυρούς Δήμους. Αρα για άλλα ψάχνονται . Για αυτό ας προσέχουμε τις παγίδες και να μη βλέπουμε μόνο το τυρί. Δ. Γιώτης από το ιστορικό Μαυρομμάτι Καρδίτσας το χωριό του Αετού των Αγράφων Γ. Καραϊσκάκη.