Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

<ΠΑΓΩΝΟΥΝ > ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ


Παγώνουν προσωρινα τα έργα εκτροπής του Αχελώου ποταμού απο το Συμβούλιο της Επικρατείας μετα απο σχετική αίτηση της WWF-ΕΛΛΑΣ.Στην συνέχιση των εργων έχουν ταχθεί το δημόσιο, οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις Λάρισας και Μαγνησίας,οι τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων των νομών Τρικάλων, Λάρισας και Καρδίτσας,καθώς και η Δ.Ε.Η..

Συγκεκριμένα η WWF ζήτησε την παύση των εργων αποτεράτωσης της εκτροπής ,επικεντρώνοντας στο Φράγμα της Συκιάς.

Στην επίμαχη απόφαση ,τονίζεται ότι << μεγάλο μέρος της εκτροπής είναι ακόμα ανεκτέλεστο ,η δε συνέχιση των εργασιών και η τυχόν λειτουργία των κατασκευασθέντων επιμέρους έργων θα επιφέρει περαιτέρω επιδείνωση του φυσικού περιβάλλοντος, δηλαδή αλλοίωση της μορφής του τοπίου, κλονισμό του ποταμού και των παραποταμίων οικοσυστημάτων της περιοχής, επιβάρυνση του υδατικού δυναμικού και κατάκλυση του οικισμού της Μεσοχώρας>>.Τέλος το ΣτΕ διέταξε Α) Την άμεση διακοπή των εργασιών και την αποχή από κάθε υλική ενέργεια που κατατείνει στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Β)Τη μή λειτουργία όσων εκ των έργων χρήσης και αξιοποίησης υδάτων έχουν ήδη έρθει εις πέρας.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΕΝΤΑΚΟΡΦΙΩΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ < ΑΓΙΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ

ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΤΟΥΣ 2010
Οι Πεντακορφιώτες ,οι Πεντακορφιώτισες και οι φίλοι τους με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού τους Συλλόγου γιόρτασαν για μια ακόμη φορά στο Πεντάκορφο ,για τον ερχομό του έτους 2010 , κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα στις 23 του Γενάρη στην ταβέρνα το κλέφτικο λημέρι του Κώστα Κουτσούκη.'Ηταν σχεδόν όλοι εκεί, παρόντες στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου ,για να ανταλλάξουν ευχές για το δύσκολο χρόνο που ήρθε Νέοι,Γέροι και παιδιά, δεν δείλιασαν παρ ότι το τσουχτερό κρύο και το χιόνι σε πάγωναν και οι περισσότεροι απο τους εκατόν πενήντα παρευρισκομένους λόγω του μικρού χώρου ήταν 'εξω απο το κατάστημα.Έτσι είναι οι Πεντακορφιώτες και στα εύκολα και στα δύσκολα πάντα ΠΑΡΟΝΤΕΣ. Και όπως λέει και ένας πρώην Πεντακορφιώτης , σήμερα κάτοικος Ποταμούλας, στήνουν γλέντι ατο αψε, σβήσε, γλέντι που κράτησε πολλές ώρες και αν ήταν δυνατό θα τους έπαιρνε το πρωί.
Τιμησαν την γιορτή με την παρουσία τους ο Εφημέριος του χωριού μασ πατηρ Βλάσιος Χριστοδούλου, ο Ιερέας Ντούπης Θωμάς,ο Δήμαρχοσ Παρακαμπυλίων κ, Λάμπρος Παπαθανασίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ΄Φίλλιπος Τσούνης, οι Αντιδήμαρχοι κ΄Ζαφείρης Βασίλειος και κ΄Σταθοκώστας Δημήτριος , η Πρόεδρος του πνευματικού και αθλητικού κέντρου και δημοτική σύμβουλος κ΄Μαρία Φαρμάκη Μουτοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος κ΄Σωτήρης Παπαθανασης ,ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πεντακόρφου κ΄Κώστας Νταλιαπές ,ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κυπαρίσσου κ΄Παναγιώτης Σπυρόπουλος.
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου τουσ ευχαριστεί όλους και εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Για το Δ.Σ.
ΜΙΧΑΛΗΣ Ν. ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

1o MAΣΚΕ PARTY TΩΝ ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ ΝΕΩΝ


Ο Σύλλογος Παρακαμπυλίων Νέων διωργανώνει το Σάββατο 06 Φεβρουαρίου το 1ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ PARTY στο καφέ-μπαρ STIJL 6 στον πεζόδρομο της Ηλία Ηλιού στο Αγρίνιο. (1ος όροφος)

Μεταφιασμένοι ή μη , σας αναμένουμε για μια ξεχωριστή αποκριατικη βραδιά !