Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Κατασκευή νέων αιθουσών "Προκάτ" σε σχολεία του Δήμου μας.

Aπό τη νομαρχία ανακοινώθηκε ότι θα γίνει εγκατάσταση 6 αιθουσών "Προκάτ", 2 γραφείων και 2 w.c ελαφριάς προκατασκευής στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Αγίου Βλασίου. Προϋπολογισμός 180.000,00ευρώ.
Με αυτό το τρόπο θα απομακρυνθούν οι μαθητές και οι διδάσκοντες από τις τωρινές εγκαταστάσεις που περιέχουν το καρκινογόνο-σύμφωνα με την ευρωπαική ένωση- υλικό αμίαντο.
Καιρός ήταν να γίνει κάτι και να διασφαλίζεται έτσι η δημόσια υγεία, υπέρτατο αγαθό για όλους..

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεντροφύτευση στο Δ.Δ. Ποταμούλας από το σύλλογο μας.Με σύμμαχο τον καλό καιρό, σήμερα Κυριακή 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Ποταμούλα Τριχωνίδας δεντροφύτευση στη δασική περιοχή που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, με πρωτοβουλία του συλλόγου Παρακαμπυλίων Νέων. Η καταστροφή της δασικής έκτασης στην εν λόγω περιοχή θεωρείται ως μία από τις βασικές αιτίες για τις φονικές πλημμύρες του Οκτωβρίου, καθώς το δάσος που υπήρχε εκεί «συγκρατούσε» τα νερά της βροχής και δεν συσσωρεύονταν στις κοίτες των ποταμών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να υπερχειλίζουν.
Στη δεντροφύτευση συμμετείχαν νέοι τόσο από τη Ποταμούλα αλλά και από τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Παρακαμπυλίων. Συνολικά φυτεύτηκαν 500 δέντρα βολώφυτα (200 αργιές, 200 βελανιδιές και 100 δρυς )
Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην δεντροφύτευση.Πάνω από 3 ώρες χρειάστηκε να τοποθετήσουμε τα δέντρα και οι συμμετέχοντες έδωσαν κάτι παραπάνω από τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε να δημιουργηθεί αυτή η "οικολογική δικλείδα" και να μην ξαναβρεθούν στο εξής σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές & περιουσίες.

Επίσης ευχαριστεί το δασαρχείο για τη παραχώρηση των δενδρυλίων, το κατάστημα του κ. Σοφρώνη καθώς και το πρόεδρο του Δ.Δ. Ποταμούλας κ. Ανδρέα Παπαθανάση για τη δωρεάν προσφορά καφέδων, αναψυκτικών και νερών στο χώρο της δεντροφύτευσης.

Σϋντομα θα ανέβει στο Blog μας και άλλο φωτογραφικό υλικό από τη δεντροφύτευση.

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2009

Νεότερα του συλλόγου μαςΧρόνια πολλά και καλή χρονιά ευχόμαστε σε όλους έστω και καθυστερημένα . Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από το πάρτυ του συλλόγου μας στον Τρυποκάρυδο, στις 26 του Δεκέμβρη. Πάνω από 60 συμπατριώτες μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Στο θέμα της δεντροφύτευσης: Ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές, η δεντροφύτευση δεν 'ήταν εφικτό να γίνει μες τις γιορτές καθώς ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος. Ορίστηκαν 3 ημερομηνίες, στις οποίες οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές. Η ανταπόκριση για το όλο εγχείρημα ήταν αρκετά καλή. Στις 2 μάλιστα του Γενάρη που έγινε προσυγκέντρωση,-καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν αμφιλεγόμενες- είχαν μαζευτεί γύρω στους 20 εθελοντές από την Ποταμούλα και τα άλλα χωριά
Τα δένδρύλια φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα οριστεί εκ νέου ημερομηνία -ευελπιστούμε μες το Γενάρη- για να πραγματοποιηθεί η δεντροφύτευση.
Αυτά για την ώρα. Νεότερα λίαν συντόμως τόσο από το σύλλογο μας, όσο και από το Δήμο Παρακαμπυλίων γενικά.